Вашиот водич за разбирање и користење на завртките за очи

 Завртки за очи се разновидни и суштински хардверски компоненти кои се користат во широк опсег на апликации. Тие обезбедуваат силни и сигурни точки за прицврстување за прицврстување на предмети или пренос на товари, што ги прави вредни средства во индустриите како што се градежништвото, поморството и местењето. Во оваа статија, ќе истражуваме во различни видови, материјали и апликации назавртки за очи, како и клучните размислувања за безбедно и ефективно користење.

1.Видови на завртки за очи:

1) Завртки за очи на рамото: Овие завртки за очи имаат цилиндрично рамо помеѓу окото истебло . Рамото нуди стабилност и го спречува движењето од страна на страна, што го прави погоден за аголни оптоварувања, апликации само за напнатост или каде што ротацијата треба да се минимизира.

2)ЗаврткаЗавртки за очи: Овие завртки за очи имаат стебло со навој и најчесто се користат за лесни апликации, како што се обесени слики, лесни тела или создавање точки за прицврстување во дрвени конструкции.

3) Заварени завртки за очи: Како што сугерира името, овие завртки за очи се заваруваат директно на површината или структурата, обезбедувајќи постојана и цврста врска. Тие најчесто се користат во тешки или постојани инсталации.

2. Користени материјали:

1) Челични завртки за очи: Челичните завртки за очи се најчестиот и најшироко користен тип поради нивната сила и издржливост. Достапни се во различни оценки, како на прнерѓосувачки челик, јаглероден челик и легиран челик, што ги прави погодни за различни услови на животната средина.

2) Завртки за очи од не'рѓосувачки челик: Овој тип на завртки за очи е високо отпорен на корозија, што го прави идеален за морски, надворешни или други корозивни средини. Завртките за очи од нерѓосувачки челик исто така најчесто се користат во прехранбената индустрија, бидејќи тие не се реактивни и ги исполнуваат хигиенските стандарди.

3)Поцинкувани завртки за очи : Поцинкуваните завртки за очи се обложени со цинк, што обезбедува отпорност на корозија и го продолжува нивниот животен век. Тие најчесто се користат во надворешни или влажни средини.

црни хромирани завртки - копирајте H891b99bc3d6a4a708a1b2a86aa0ea542L.jpg_960x960

3. Апликации на завртки за очи:

1) Подигнување и местење: Завртките за очи играат витална улога во операциите на подигање и местење, обезбедувајќи сигурни точки за прицврстување за дигалки, краци и кабли. Од клучно значење е да се избере соодветната завртка за око со доволен капацитет за оптоварување и да се земат предвид факторите како што се аголот на оптоварување и распределбата на товарот за да се обезбедат безбедни практики за подигнување.

2) Закачување и суспензија: Завртките за очи често се користат за закачување или суспендирање на разни предмети, вклучително и светлосни тела, знаци или индустриска опрема. Правилната инсталација, пресметките на оптоварувањето и редовната проверка на завртките за очи се од суштинско значење за да се обезбеди безбедност во овие апликации.

3)Закотвување и Завртки: Завртките за очи најчесто се користат за прицврстување и зацврстување на предмети, како што се шатори, тенди и настрешници. Тие обезбедуваат сигурна точка на прицврстување, особено кога се комбинираат со соодветен хардвер како подлошки и влошки со навој.

Нашата компанија може да обезбеди различни завртки за очи, ве молимеКонтактирајте не.

Нашата веб-страница:/


Време на објавување: 28 август 2023 година