Кое е значењето на стандардните сврзувачки елементи?

Стандардизирани механички делови за прицврстување на споеви. Стандардните сврзувачки елементи главно вклучуваат завртки, столпчиња, завртки, завртки за поставување, навртки, подлошки и навртки.
Постојат многу структурни типови на завртки со хексагонални глави. За завртките подложени на удар, вибрации или променливо оптоварување, делот од шипката е направен во тенки сегменти или шупливи со цел да се зголеми флексибилноста. Крајот на седиштето на обетката се навртува во дупката со навој на поврзувачкиот дел, а навртката што се користи во крајот на навртката е слична на навртката за завртки. Структурата на завртката е приближно иста како онаа на завртката, но обликот на главата е различен за да се прилагоди на различниот простор за склопување, степенот на затегнување и изгледот на зглобот. Завртките за поставување имаат различни форми на глава и крај за да се приспособат на различни степени на затегнување. Јаткастите плодови се исто така од различни видови, а најраспространети се хексагоналните форми.
Машината главно се користи за заштита на потпорната површина на поврзаниот дел. Завртки, навртки и други повеќенаменски јаглероден челик за производство, но исто така корисни легиран челик, кога има спречување на корозија или спроводливи барања, исто така, може да се направат од бакар, легура на бакар и други обоени метали.
Стандардите на Кина и многу други земји предвидуваат дека конекторите со навој треба да се класифицираат според механичките својства, а шифрата на оценката да биде означена на прицврстувачот. Навртките се направени од челик, алуминиумска легура или легура на бакар, а главата има различни форми за да се прилагоди на потребите на различни споеви за занитување.

Phillips-Pan-Framing


Време на објавување: Април-20-2023