Шест главни мерки на претпазливост за секојдневно одржување на прицврстувачите

Употребата на сврзувачки елементи треба да обрне внимание на деталите, перформансите се многу клучни, редовното одржување е клучот, за да се обезбеди нормално функционирање на машините. За да спречиме некои проблеми со прицврстувачите, мора да обрнеме внимание на следниве клучни точки при секојдневно одржување на прицврстувачите.

1.Загадувањето предизвикано од плакнење.
Прицврстувачите треба да се исчистат со силикатен детергент по гаснењето, а потоа да се исплакнат, па затоа треба да се мијат многу внимателно за да се спречат остатоци.

2. Редење на прицврстувачите е неразумно.
По калењето, прицврстувачот ќе покаже знаци на промена на бојата, а може да има и мрсни остатоци по натопување во етерот, што покажува дека површината на прицврстувачот не е чиста. По анализата, прицврстувачите не се наредени правилно при загревање, што резултира со мала оксидација на прицврстувачите во маслото за гаснење.

3.Површински остатоци.
Имаше бели остатоци на завртките со висока јачина, кои беа анализирани со инструменти и потврдени како фосфати. Оваа реакција се случи бидејќи машината за миење киселина не беше исчистена и резервоарот за плакнење не беше темелно проверен.

4.Алкално изгореници.
Завртката со висока јачина за гаснење на отпадната топлина црна има униформа, рамна, црна надворешна површина со масло. Тоа е предизвикано од изгореници од алкали. Затоа, челичните сврзувачки елементи не можат да ја отстранат површината алкална во маслото за гаснење, што предизвикува изгореници на површината на висока температура и ја зголемува штетата при калење. Се препорачува темелно да се исчистат и исплакнат прицврстувачите пред термичка обработка, за целосно отстранување на алкалните остатоци што предизвикуваат изгореници на прицврстувачите.
5.Неправилно плакнење.

За големи спецификации, прицврстувачите често се користат со гаснење со полимерен воден раствор, а пред гаснењето се чистат и исплакнат со алкална машина за чистење, а прицврстувачите се 'рѓосани однатре по гаснењето. Така често разменувајте вода за плакнење, за да се осигурате дека прицврстувачите нема да рѓосуваат.

Вести

6. Прекумерна 'рѓа.
Прицврстувачите со висока јачина често гледаат црни ленти, овие црни ленти за површинските преостанати загадувачи, за печеното суво масло за гаснење, е еволуција на гасната фаза во процесот на гаснење. Бидејќи го гасне маслото од прекумерното стареење, се препорачува да се додаде ново масло.


Време на објавување: 19.08.2022