Дихтунзи EPDM, Тајната на сигурно запечатување

EPDM перење, исто така наречено дихтунзи,EPDM дихтунзи првенствено се направени од мономер на етилен пропилен диен (EPDM), синтетички еластомер познат по неговата одлична отпорност на атмосферски влијанија, топлина и озон. Се карактеризира со импресивна издржливост, флексибилност и способност за одржување на структурниот интегритет дури и во тешки услови. Овие својства ги прават EPDM дихтунзите идеални за запечатување апликации во различни индустрии.

Апликации на EPDM дихтунзи:

1. Водовод и системи за водоснабдување: Дихтунзите EPDM широко се користат во водоводните апликации како што се запечатување на туш глави, славини и приклучоци за цевки. Нивната исклучителна отпорност на вода и хемикалии обезбедува сигурно затворање против истекување и оштетување на водата.

2. HVAC и апарати:EPDMдихтунзи вообичаено се користат во системите за греење, вентилација и климатизација (HVAC) за запечатување на различни компоненти за да се обезбеди ефикасна работа и да се спречи истекување на воздух. Дополнително, тие се користат во апарати како што се машини за перење и машини за миење садови за да се обезбеди водонепропустливост.

3. Автомобилска индустрија: Дихтунзите EPDM играат витална улога во автомобилската индустрија, запечатувајќи различни компоненти како што се прозорци, врати и делови од моторот. Тие се спротивставуваат на екстремни температури и фактори на животната средина, обезбедувајќи сигурна заптивка што ја намалува бучавата, вибрациите и спречува истекување на вода или воздух.

Hd3369f7905104bed879b7a15556b0463k.jpg_960x960 H5fe502af479241dc95655888f66a191dj.jpg_960x960

Предности на EPDM дихтунзи:

1. Одлична отпорност на временските услови:Дихтунзите EPDM имаат одлична издржливост и приспособливост на надворешни фактори како што се УВ зрачење, озон и екстремни температури, што ги прави идеални за апликации на отворено.

2. Хемиска отпорност: EPDM гумата е отпорна на различни хемикалии, вклучувајќи киселини, алкалии и детергенти. Овој отпор им овозможува на EPDM дихтунзите да го задржат својот интегритет дури и кога се изложени на корозивни материи.

3. Висока флексибилност и отпорност на деформација на компресија: Дихтунзите EPDM имаат одлична флексибилност, обезбедувајќи цврсто запечатување под различни притисоци. Дополнително, тие имаат низок сет на компресија, што значи дека се враќаат во нивната првобитна форма по компресија, продолжувајќи го нивниот животен век.

Имаме силна фабрика и сеопфатна услуга по продажбата. Ако имате какви било потреби, ние сме вашиот најдобар избор. Ве моламКонтактирајте не

Нашата веб-страница:/


Време на објавување: 24-11-2023 година