Техника за спречување и одржување на рѓосување на завртките на гипс картон, со што вашиот дом ќе изгледа сосема нов!

Во декорацијата на домот,завртки за гипс картон се најчесто користен алат за прицврстување, а нивната изведба директно влијае на естетиката и безбедноста на домот. Многу потрошувачи често се фокусираат само на цената и квалитетот на drywallзавртки при нивното купување, но занемарете ја важноста на секојдневното одржување. Всушност, правилното одржување не само што може да го продолжи работниот век на завртките за drywall, туку и да обезбеди чиста и убава домашна средина.

1, Изберете добри завртки за drywall за да поставите основа за спречување на 'рѓа

Отпорот на 'рѓа назавртки за гипс картон е тесно поврзан со нивниот материјал. Во моментов, постојат два вообичаени материјали за завртки за гипс картон на пазарот: нерѓосувачки челик и јаглероден челик. Завртките за гипс картон од нерѓосувачки челик имаат висока отпорност на корозија и не се рѓосуваат лесно дури и во влажни средини, но нивните цени се релативно високи; Завртките за гипс карбонски челик имаат пониски цени, но слаба отпорност на корозија и се склони кон рѓосување. Затоа, при изборот на завртки за гипс картон, потрошувачите треба да го изберат соодветниот материјал врз основа на нивните реални потреби. Доколку домашната средина е влажна, се препорачува да се користизавртка за гипс картон од не'рѓосувачки челикза да се намали можноста за рѓосување.

2, Правилно складирани за да се намали контактот со водена пареа

Завртките за сушење може да бидат кородирани од нечистотии како водена пареа и прашина за време на употребата, што доведува до рѓосување. Затоа, во секојдневниот живот, потрошувачите треба правилно да ги чуваат завртките за гипс картон за да ги намалат нивните шанси за контакт со водена пареа. Специфичниот пристап е како што следува:
1. Избегнувајте чување на завртките за гипс картон во влажни средини, како што се бањи, кујни итн.
2.Контејнерот за складирање на завртки за гипс картон треба да има добри перформанси за запечатување за да се спречи навлегувањето на водена пареа.
3. Местото за складирање на завртките за drywall треба да се чува суво и редовно да се чисти за да се избегне акумулација на прашина.

2 1

3, Редовна проверка и навремена замена на 'рѓосаните завртки за drywall

Дури и ако завртките за drywall се чуваат во добра средина, тешко е да се избегне ерозијата на времето. Затоа, потрошувачите треба редовно да ја проверуваат состојбата на завртките за гипс картон и навремено да ги заменуваат доколку се открие 'рѓа за да се обезбеди безбедност на домаќинството. Специфичниот циклус на инспекција зависи од влажноста на околината и навиките за лична употреба, и генерално се препорачува да се прегледува на секои шест месеци до една година.

4, Средството против 'рѓа помага да се подобри отпорноста на корозија на завртките за гипс картон

1.Изберете висококвалитетни и сигурни инхибитори на 'рѓа за да избегнете користење на инфериорни производи што може да предизвикаат оштетување на површината на завртките за гипс картон.

2.Пред да нанесете инхибитор на 'рѓа, проверете дали површината на завртката за сушење е чиста за да избегнете нечистотии како прашина да влијаат на ефектот за спречување на 'рѓа

3.При нанесување на инхибитор на 'рѓа, тој треба рамномерно да се нанесе на површината на завртката за гипс картон за да се осигура дека секој дел е целосно покриен.

Ако ви треба помош, ве молимеКонтактирајте не.

Нашата веб-страница:/


Време на објавување: 25-септември 2023 година